UPDATE 2: Traficul aerian din nordul Europei, perturbat din cauza eruptiei vulcanice din Islanda. Doua curse aeriane Londra - Bucuresti anulate

Ziarul Financiar 15.04.2010

Un nor de cenusa provocat de eruptia unui vulcan in Islanda a perturbat joi traficul aerian al mai multor tari din nordul Europei, determinand inchiderea spatiilor aeriene din Marea Britanie si Danemarca, relateaza AFP, citat de Mediafax Business.

Coloane imense de cenusa continuau sa se ridice, joi, din vulcanul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a carui eruptie ar putea sa se dureze mai multe saptamani sau chiar luni, potrivit unui specialist islandez.

Compania aeriana British Airways a anulat cursa Bucuresti Otopeni-Londra, cu plecare la ora 17:05, din cauza eruptiei vulcanice din Islanda, dupa ce si cursa Londra-Bucuresti, care trebuia sa aterizeze la ora 23:20 a fost anulata.

Peste 150 de zboruri au fost anulate la aeroportul Heathrow din Londra, iar 108 la cel din Gatwick, situat la sud de capitala Marii Britanii. In Stansted, in nordul Londrei, compania aeriana EasyJet si-a anulat numeroase zboruri prevazute in cursul diminetii. Cititi mai mult despre zborurile anulate din cauza unei eruptii vulcanice pe www.mediafax.ro