Semne de revenire a creditarii? Bancile au inceput sa fie interesate de IMM-uri

Ziarul Financiar 13.04.2010

In timp ce reprezentantii mediului de afaceri se plang ce greu e sa ia un credit, exista voci in mediul bancar ce isi declara, mai nou, interesul de a credita intreprinderile mici si mijlocii. "Pentru anul in curs, vizam o crestere moderata a creditarii, de 5-7%, orientandu-ne in special catre sectorul intreprinderilor mijlocii", afirma Laurentiu Mitrache, presedinte executiv al Bank Leumi Romania.

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, spune ca intre prioritatile bancii pe care o conduce se afla "cresterea numarului si volumului creditelor pentru cofinantarea proiectelor cu finantare europeana". Si bancherii de la Millennium Bank, o alta institutie financiara de dimensiuni reduse, spun ca in 2010 urmaresc dublarea portofoliului de credite acordate companiilor.

Un interes ceva mai rezervat - "pentru ca este inca prea devreme pentru previziuni optimiste" - manifesta reprezentantii UniCredit Tiriac Bank, dar totusi, adauga ei, "sunt semnale de imbunatatire a situatiei micilor companii si de revenire la un trend mai echilibrat si sigur de activitate".

Cititi mai mult despre cum vor bancherii sa atraga firmele mici si mijlocii pe www.businessmagazin.ro