Cum incearca cel mai tanar duce britanic sa faca bani din titlul nobiliar

Ziarul Financiar 07.04.2010

Mistica titlurilor nobiliare nu mai e ce-a fost acum cateva secole; brandul si stiinta valorificarii lui raman insa teme actuale pentru orice proprietar dornic sa-si dezvolte afacerea.

In fata multimii adunate la castelul Inveraray din Scotia, al 13-lea duce de Argyll si proprietarul castelului Inveraray din Scotia, isi ia inima in dinti si coboara pe zidul fortificatiei, pentru a promova compania de activitati outdoor Stramash. Inceputul de an a fost incarcat pentru cel mai tanar duce din Marea Britanie - a calatorit la Dubai si la Bucuresti pentru promovarea brandului de whisky Royal Salute, dupa care a atarnat kiltul in cui si a imbracat hainele de alpinist.

Daca in trecut, stramosii din clanul Campbell nu ar fi conceput nici macar sa se imbrace fara ajutor, ducele, care face parte din parte din una dintre cele mai vechi si puternice familii nobiliare ale Scotiei, a acceptat ca vremurile s-au schimbat, si la fel si rolul aristocratiei.

"Uneori titlurile pot fi de ajutor, iar alteori o piedica. Daca vrei sa vorbesti cu media, intotdeauna poti aduce ceva diferit, povestea este mai interesanta. Sigur, sunt si altii care chiar nu vor sa stie, considera ca titlurile nu sunt interesante in zilele noastre si ca elitele nu mai sunt relevante", a declarat Torquhil Ian Campbell in exclusivitate pentru BUSINESS Magazin.

Cititi un interviu in exclusivitate cu cel mai tanar duce britanic pe www.businessmagazin.ro