De la relatia cu seful la promovari – ce este mai important pentru angajatul roman?

Autor: Adelina Mihai 01.04.2010

Surprinzator, nici salariul si nici siguranta jobului nu mai conteaza foarte mult pentru angajati in perioada de criza, arata cel mai recent studiu al companiei de consultanta in resurse umane si recrutare Perspective Group.

Peste jumatate din angajatii romani (53%) considera ca oportunitatile de dezvoltare reprezinta cel mai important aspect la locul de munca, iar salariul si siguranta jobului conteaza in proportie de 6, respectiv 3% pentru ei. Sondajul a fost realizat in luna decembrie a anului trecut, pe un esantion de 108 angajati din companiile de pe piata locala, care lucreaza in vanzari, business development, productie si suport.

Peste doua treimi (67%) din angajatii din departamentul de resurse umane considera ca relatia cu seful sau cu colegii este mai importanta decat salariul, conditiile de munca sau chiar decat oportunitatile de dezvoltare. Daca relatia cu seful este mai importanta pentru cei din HR, pentru cei din vanzari mai importante sunt promovarile, intrucat 80% din angajatii acestui departament cred ca oportunitatile de dezvoltare sunt cele care conteaza la un loc de munca pe timp de criza.