Cum faci rost de bani pentru MBA in criza

Autor: Adelina Mihai 28.03.2010

Cotrugli Business School ofera sase burse de EMBA Si MBA

Cotrugli Business School, o scoala de afaceri fondata in 2003 in Luxemburg, acorda in fiecare an cate sase burse care acopera partial taxele pentru programele de EMBA si MBA ale scolii. Bursele sunt in valoare totala de 45.000 de euro. Madalina Radulescu si Ruxandra Badea, doua romance care si-au deschis propriile afaceri pe piata locala, au castigat anul trecut cate o bursa care le-a acoperit jumatate din taxele pentru MBA la Cotrugli, program pe care il vor finaliza in luna octombrie. Cotrugli are peste 5.000 de absolventi in Europa de Sud-Est, iar anul trecut a fost pentru prima data cand reprezenantii scolii si-au prezentat oferta educationala in Romania, in cadrul unui targ de MBA-uri. Din cele sase burse oferite de scoala de afaceri, trei sunt pentru cei care vor urma programul de EMBA, in valoare de 9.000 de euro fiecare, iar alte trei pentru MBA, in valoare de 6.000 de euro fiecare. Pretul programului de EMBA este de 18.000 de euro, in timp ce pretul unui MBA ajunge la 12.000 de euro. Inscrierile la programul de burse din acest an se pot face pana la finele lunii mai. "Principalele criterii pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor sa obtina o bursa pentru programul de MBA sunt absolvirea unei facultati cu profil economic, cunoasterea limbii engleze de business si experienta de lucru de minimum un an. Aceleasi criterii se aplica si pentru candidatii la EMBA, insa acestia trebuie sa aiba cel putin trei ani experienta pe o pozitie manageriala", spune Daniela Bervar, country manager pentru Slovenia in cadrul Cotrugli Business School. Scoala de business are doua centre regionale, unul in Zagreb (Croatia) si unul in Belgrad (Serbia), unde invata in prezent mai bine de 250 de tineri manageri, middle manageri sau executivi de top.

Unicredit acorda 57.000 de euro pentru tinerii care vor un MBA In domeniul bancar

Grupul bancar UniCredit acorda burse totale sau partiale pentru tinerii absolventi care vor sa urmeze o cariera internationala in sectorul bancar, in valoare totala de 57.000 de euro. Unul dintre programe, "International Master of Business Administration in Retail Banking", este specializat pe sectorul de retail bancar si se va derula la Bologna. Pretul acestui MBA este de 25.000 de euro, iar bursa oferita de UniCredit acopera costul total al programului, la care se adauga alte 10.000 de euro pentru cheltuieli personale. Programul se adreseaza tinerilor care vor sa isi construiasca o cariera in domeniul retail banking, cu varste cuprinse intre 25 si 32 de ani, absolventi de facultate si buni cunoscatori ai limbii engleze, cu experienta de lucru de minimum trei ani in sectorul bancar. Cel de-al doilea masterat, "New Europe Master in Banking and Entrepreneurship", este un program postuniversitar specializat in domeniul bancar si antreprenoriat, care se va derula la Conegliano (Italia). Programul este adresat studentilor din Europa Centrala si de Est si ofera posibilitatea mutarii in Italia. Taxa de participare la acest program este de 25.000 de euro, suma care include cazarea, mesele si materialele de curs, insa candidatii selectati vor primi burse in valoare de pana la 22.000 de euro din partea sponsorilor. Inscrierile la programul de burse, acordate de UniCredit in parteneriat cu Alma Graduate School si Fondazione Cassamarca, se pot face pana la finele lunii iunie din 2010.

Descarcati acum editia extinsa in 16 pagini a Top MBA 2010, supliment editat de ZIARUL FINANCIAR. Singurul clasament al MBA-urilor si EMBA-urilor din Romania, un important ghid pentru toti cei care doresc sa urmeze un program de master. click aici