LaborMed va transfera din productia externalizata in propria fabrica, pentru a functiona la maxim

Ziarul Financiar 28.03.2010

Compania farmaceutica LaborMed Pharma vrea sa transfere in fabrica proprie o parte din productia externalizata, pentru a folosi la maxim capacitatea unitatii si angajatii, dupa ce in decembrie jumatate din personal a fost in somaj tehnic, informeaza Mediafax Business.

"Incercam sa facem «in house» ceea ce se poate, sa existe un echilibru cu externalizarea. Vrem sa punem pe primul loc angajatii nostri si facilitatile de productie, dar, pentru ca vorbim de un proces lung si plin de provocari din punct de vedere tehnic, mutarea productiei necesita o atentie deosebita. Deja am adus «in house» pentru partea de ambalare, vitamine si antibiotice, si vor urma altele", a declarat directorul general al LaborMed Pharma, Stephen Stead.

In iulie anul trecut, LaborMed a preluat portofoliul de 400 de produse Ozone Laboratories, fabricate prin parteneriate cu mai multi producatori din Romania, precum Fabiol Bucuresti, Fiterman Iasi, Santa din Brasov, Bioeel din Targu Mures si Europharm Brasov, si din strainatate, din Europa, America de Nord si Asia. La acel moment, Stead declara ca LaborMed va pastra parteneriatele de productie ale Ozone.

In decembrie 2009, producatorul a trimis in somaj tehnic aproximativ 250 de salariati, reprezentand jumatate din totalul personalului. Mai multe despre decizia LaborMed cititi pe www.mediafax.biz.