Bursa a aprobat listarea fondului OTP Green Energy

Autor: Roxana Pricop 25.03.2010

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a aprobat admiterea la tranzactionare a unitatilor de fond emise de fondul inchis de investitii OTP Green Energy, cu capital garantat care atrage in mod public resurse financiare. Pe Bursa se vor tranazactiona un numar de 43.583 de unitati OTP Green Energy cu o valoare nominala de 200 lei.

Fondul este administrat de societatea de administrare OTP Asset Management care detine active nete in portofoliu in valoare de peste 110 mil.lei.

Oferta publica de titluri (Initial Public Offering-IPO) derulata de fondul OTP Green Energy a fost suprasubscrisa cu aproape 8%, in conditiile in care peste 650 de investitori au cumparat 43. 583 de unitati in valoare totala de 8,71 mil. lei. Oferta de titluri s-a derulat in perioada 4 noiembrie-2 decembrie 2009.

OTP Green Energy este un fond inchis de investitii ce garanteaza ca la finalul duratei de viata, peste 42 de luni, investitorii vor obtine un castig de cel putin 12%. Fondul urmareste evolutia indicelui european ERIX, ce inglobeaza performanta pretului actiunilor a zece companii europene active in sectorul energiei regenerabile.