Cat va costa o vizita la medic

Ziarul Financiar 23.03.2010

Introducerea coplatii de la mijlocul verii va avea ca scop, potrivit ministrului sanatatii, Cseke Attila, "cresterea eficientei controlului asupra efectuarii serviciilor medicale, dar si moderarea functionarii sistemului sanitar". Mai clar, Guvernul vrea sa urmareasca atent activitatea personalului, pe de-o parte, iar pe de alta parte, vor sa descurajeze bolnavul sa mearga direct la spital inainte de a cere sfatul medicului sau personal.

Astfel, serviciile medicale care ar urma sa fie platite sunt consultatiile la medicul de familie si cele la medicul specialist, vizita la domiciliu dupa program, consultatiile din Unitatea de Primiri Urgente efectuate fara a fi vorba de o urgenta, RMN - urile sau spitalizarea, potrivit proiectului Ministerului Sanatatii din 2009. Banii colectati ar urma sa fie folositi pentru dotarea spitalelor si pentru a cumpara aparatura, sumele ramanand la medicii de familie si la furnizorii de servicii medicale.

Petru Craciun, directorul general al Cegedim, companie de studii si analize de piata specializate privind industria de ingrijire a sanatatii, observa insa ca eventuala finantare suplimentara provenita din aceste venituri reprezinta o picatura cam mica pentru oceanul de probleme din spitale.

Cititi mai multe despre cat va costa o vizita la medic sau un set de analize pe www.businessmagazin.ro.