Reportaj BM: Criza in Amsterdamul american, orasul care poate pastra orice secret

Ziarul Financiar 20.03.2010

E de ajuns sa faci un singur pas in aeroport ca sa-ti dai seama ca ai ajuns in Las Vegas. Minicazinouri ii intampina inca de la iesirea din avion pe cei 40 de milioane de turisti care vin anual in capitala mondiala a distractiei si nu putini sunt cei ce se opresc pret de cateva minute sau de cativa dolari, mai bine zis, ca sa-si incerce norocul la unul dintre cele 1.234 de aparate.

"Aproape toti cei care sosesc in Las Vegas vin cu un singur gand: sa plece de aici milionari. Restul sunt oameni de afaceri care participa la vreunul din cele peste 22.000 de evenimente organizate in fiecare an", spune Jennifer, soferul companiei de limuzine si masini de lux Bell Trans, o americanca de origine din New Jersey, mutata in Vegas in tinerete, cand voia sa se faca dansatoare. Acum insa, la 40 si ceva de ani, prefera o meserie ceva mai departe de lumina reflectoarelor.

"Cea mai mare suma pierduta la masa mea a fost de aproape un milion de dolari (735.000 de euro). Istoric vorbind, au fost insa si cazuri mai grave, pentru ca de multe ori oamenii nu stiu cand sa se opreasca", spune un crupier de la Bellagio, vestitul hotel din Ocean's Eleven.

Criza si-a facut totusi simtite efectele si aici. Cititi un reportaj din Las Vegas pe www.businessmagazin.ro.