Patru fonduri de investitii s-au batut pentru afacerea de HR a locotenentului lui Patriciu

Autor: Roxana Pricop 18.03.2010

Compania de outsourcing a serviciilor de resurse umane SmartTree, fondata de Eric Kish, unul dintre primii angajati ai lui Dinu Patriciu in grupul Rompetrol, este evaluata la 5,3 mil. euro in urma tranzactiei prin care fondul de private equity Enterprise Investors a preluat 56% din capital cu 3 mil. euro.

"Am primit oferte de la alte trei fonduri de investitii, insa in luna decembrie am decis sa purtam negocierile exclusiv cu Enterprise Investors. Capitalul pe care l-am primit va fi folosit pentru a finanta o noua linie de business, cea de inchiriere de personal", a spus Eric Kish, proprietarul SmartTree.

SmarTree se ocupa de servicii de outsourcing pentru procese de resurse umane cum ar fi salarizarea si administrarea de personal, calculand lunar salariile a peste 30.000 de angajati din firme precum Ikea, McDonlad's sau Petrom.

Enterprise Investors mizeaza pe un multiplicator de 4-5 ori a capitalului investit in momentul exitului.

Cu investitii totale de circa 200 mil. euro pe piata locala, compania de private equity Enterprise Investors mai detine participatii la producatorii de materiale de constructii Macon Deva si Simcor Oradea, reteaua de magazine Profi si producatorul de software Siveco.