Bucurestiul a scapat.Transportatorii renunta la protestele din aceasta saptamana dupa ce Guvernul si COTAR au incheiat un protocol

Ziarul Financiar 16.03.2010

Reprezentantii Executivului si cei ai Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati au semnat, marti, la Guvern, un protocol pentru rezolvarea revendicarilor organizatiei, transportatorii anuntand, dupa semnarea documentului, ca renunta la protestele programate pentru aceasta saptamana, informeaza Mediafax Business.

"Intelegand ca primul-ministru nu a fost anuntat de toate problemele noastre, este normal sa dam o sansa Guvernului si vom amana protestele pentru o saptamana sau doua", a spus presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

El l-a acuzat totodata pe secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru ca nu i-a informat nici pe seful Guvernului si nici pe ministrul Transporturilor despre problemele lor reale, afirmand ca il considera pe acesta ca fiind vinovat pentru situatia creata.

Protocolul incheiat la Guvern prevede ca, in termen de o saptamana, sa fie adoptata ordonanta de urgenta pentru combaterea pirateriei in transportul rutier de persoane, precum si un calendar de adoptare a unei legi unice in domeniul transporturilor. Cititi mai multe despre protocolul incheiat in COTAR si Guvernul Romaniei pe www.mediafax.biz.