Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 10.03.2010

Europa vrea interzicerea credit-default-swap-urilor

In Europa prinde contur posibilitatea interzicerii contractelor de tip credit-default-swap, un instrument de tranzactionare extrem de popular, care permite speculatiile impotriva datoriilor guvernamentale. Cancelarul german, Angela Merkel, a spus ca guvernul ei sustine aceasta initiativa, alaturi de Franta, Luxembourg si Grecia. Ea a mai spus ca daca SUA nu va fi de acord, Europa va merge inainte singura in aceasta directie.

Deficitul comercial al Marii Britanii creste pana la 8 mld. lire

Deficitul comercial al Marii Britanii s-a adancit in luna ianuarie, pana la un nivel record pentru ultimul an si jumatate, in conditiile in care exporturile slabe au spulberat sansele ca revenirea economiei sa fie animata de exporturi. Potrivit Biroului National de Statistica, deficitul comercial a ajuns la 8 mld. lire in ianuarie, in crestere de la 7 mld. lire in decembrie.

Barclays vrea sa cumpere o banca de retail din SUA

Barclays a numit o echipa care sa analizeze posibilitatea achizitiei de companii din SUA, potrivit unor surse apropiate. Banca britanica a cumparat operatiunile din America de Nord ale Lehman Brothers in momentul culminant al crizei financiare, iar acum cauta o banca de retail pe care sa o poata cumpara la un pret bun , pentru a-si construi prezenta pe piata din SUA.