Popovici Nitu inghite o firma de zece avocati

Autor: Cristi Moga 07.03.2010

Casa de avocatura Popovici Nitu & Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil, si-a intarit departamentul de litigii prin fuziunea cu firma Danescu & Asociatii, formata din zece avocati coordonati de Corin Danescu.

Danescu va ocupa incepand de astazi pozitia de senior partner al firmei infiintate de Ernest Popovici in urma cu 15 ani, care a ajuns la un numar de 70 de avocati. Dupa mai multi ani in care "moda" avocatilor era de a se desprinde pentru a forma firme proprii, fiind incurajati de cresterea economica si de o activitate sustinuta, aceasta este o prima miscare in sens invers, care poate da un nou trend al consolidarilor. "Profitam de aceasta ocazie pentru a ne apleca mai mult catre litigii", a declarat Florian Nitu, managing partner al firmei Popovici Nitu & Asociatii, care a realizat anul trecut venituri de 7 milioane de euro.

Danescu, 51 de ani, are o experienta de 25 de ani ca avocat, remarcandu-se la inceputul anilor '90 ca reprezentant al familiilor Ghica, Sturdza sau Malaxa intr-o serie de procese de revendicare a unor proprietati din Bucuresti.