Valvis scoate pe piata trei vinuri in urmatoarea luna. Unul il pastreaza pentru restaurante si doua se vor distribui in supermarket
Jean Valvis, antreprenorul elvetian de origine greaca, va scoate pe piata trei sortimente de vin rosu: Chateaux Valvis, Domeniile Samburesti si Samburesti de Olt.
"Chateaux Valvis se va gasi doar la HoReCa (hoteluri si restaurante - n.r.), unde pretul va fi stabilit de restaurante. Domeniile Samburesti va avea un pret intre 12 si 24 lei, iar Samburesti de Olt va fi mai ieftin, sub 10 lei", a declarat omul de afaceri.
Din cele 500 de ha de plantatii viticole pe care le detine in zona Oltului - domeniile Samburesti, Valvis spune ca au mai fost reinnoite inca 100 de ha, ajungand sa aiba 240 de ha de vita-de-vie reinnoita, adica aproape 50% din total. Omul de afaceri spune ca vita-de-vie trebuie reinnoita cel putin o data la 35 de ani, iar plantatia pe care el a cumparat-o era imbatranita de 40-50 de ani.
Investitiile pe care Valvis le-a facut in vinuri in ultimii doi ani se ridica la 8-9 milioane de euro, proiectul total ajungand la o valoare de 18 milioane de euro.