Victor Ponta, un pericol pentru Crin Antonescu

Autor: Iulian Anghel 21.02.2010

"Tanarul" Crin Antonescu, seful PNL, devine, prin alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD, cel mai varstnic sef al unui partid important.

Antonescu are 50 de ani. Avea 49 cand a preluat sefia PNL. Emil Boc, seful PD-L, are 43 de ani. Avea varsta lui Ponta (38 de ani) cand a preluat presedintia partidului.

Boc este insa la putere, iar Antonescu si Ponta sunt in opozitie. Antonescu a facut o figura frumoasa la alegerile prezidentiale din iarna trecuta si, intr-un segment al electoratului, a fost considerat chiar lider al intregii opozitii.

In lipsa lui Traian Basescu care nu va mai putea candida la prezidentiale, el este considerat in unele cercuri drept un candidat cu mari sanse pentru a cuceri prima functie in stat la viitoarele alegeri din 2014.

Da, Antonescu a fost un sprijin onest pentru PSD in alegerile prezidentiale recente si va fi un candidat redutabil la alegerile viitoare, admite Ponta.

Insa, spune el, PSD trebuie sa faca in asa fel incat liberalii sa-i sustina pe social-democrati in viitoarele alegeri si nu invers.
Prin tot ce a spus sambata, Ponta a lasat sa se inteleaga ca nu-i va lasa drum liber lui Antonescu sa se manifeste ca lider al opozitiei la actuala putere.