Primul spot TV in format HD facut de Alexandrion se difuzeaza la ProTV

Autor: Adriana Rosoga 17.02.2010

Alexandrion Grup Romania, producatorul brandurilor de bauturi alcoolice Alexandrion si Kreskova emite primul spot High Definition din Romania care din 12 februarie poate fi vizionat in format HD pe postul de televiziune ProTV.

"Alexandrion devine un simbol al prieteniei de lunga durata prin noua sa campanie de brand al carei punct de pornire este spotul TV (difuzat si in varianta HD)", spune Gyuri Eperjessy, director comercial al Alexandrion Grup Romania.

Calitatea si claritatea imaginii spotului HD Alexandrion sunt de aproximativ patru ori mai mari decat standard.

"Ne bucuram ca partenerii nostri din advertising, chiar si intr-o perioada de criza, raspund initiativei ProTV de a oferi telespectatorilor conditii de vizionare de o calitate superioara. ProTV si-a inceput emisia HD in urma cu peste 3 ani, difuzand o mare parte dintre programe in acest format. Intre timp, am continuat investitiile in tehnologia de ultima generatie si pentru Sport.ro", spune Zoe Vasilescu, sales director al grupului PRO TV SA.

Spotul HD "De la un prieten" este o coproductie romano-germano-slovena si a fost produs de agentia de publicitate GMP Advertising. Pregatirea spotului Alexandrion pentru emisie HD a implicat un proces laborios de scanare a peliculei si tratarea fiecarui cadru ca pe o fotografie de sine statatoare. Fiecare din cele 2500 de fotograme selectate a fost recolorata, apoi fotogramele reasamblate si calibrate. Numai acest proces a durat 30 de zile si a implicat sase Flame artist. Rezolutia mare oferita de tehnologia High Definition inseamna o imagine mai clara si mai putin estompata. Imaginile in miscare sunt mai precise, iar culorile mai naturale. Sunetul surround este un alt avantaj pe care HD-ul il ofera.
Distributia catre televiziuni a primului spot HD produs in Romania, se va face