Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Autor: Cristina Rosca 17.02.2010

Presedintele si directorul executiv de la Barclays renunta la bonusurile pe 2009

Doi executivi de top de la Barclays au renuntat la bonusurile lor pe 2009 pentru a castiga mai multa credibilitate in incercarea lor de a influenta reforma de reglementare a sistemului financiar. John Varley, directorul executiv, si Bob Diamond, presedintele, au spus ca au vazut aceasta masura ca una simbolica.

Noile generatii sunt impovarate de datorii

Nivelul de bunastare pentru asa numitii Baby Boomers - copii nascuti in perioada de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial cand rata natalitatii crescuse puternic - este atat de ridicat incat apare o diferenta de prosperitate intre generatii. Persoanele nascute dupa 1970 nu vor ajunge sa atinga nivelul de bunastare al parintilor lor, a avertizat un membru al partidului Conservator. "Exista pericolul impunerii unor datorii prea mari generatiei tinere", a spus David Willetts.

Gem of Tanzania isi pierde valoarea si notorietatea

Gem of Tanzania - o piatra candva detinuta de o companie de constructii si evaluata la 11 mil. lire - a fost vanduta pentru doar 8.010 lire. O companie controlata de antreprenorul si filantropul Birmingham a cumparat piatra mov, candva considerata un rubin de o valoare deosebita, de la administratorii constructorului Wrekin Construction, acum in faliment.