KazMunaiGaz trebuie sa depuna pana vineri noul pret pentru oferta de preluare a Rompetrol Rafinare

Ziarul Financiar 03.02.2010

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prelungit pana vineri, 5 februarie, termenul limita la care KazMunaiGaz si The Rompetrol Group trebuie sa depuna noul pret din oferta de preluare la Rompetrol Rafinare (RRC), informeaza Mediafax Business.

"Am decis sa le prelungim pana vineri, inclusiv, termenul pana la care Rompetrol trebuie sa depuna noul pret, pentru ca ne-au spus anterior ca analizeaza situatia si ne vor da un raspuns cat mai curand, deci, trebuie sa fim si noi intelegatori cu ei", a declarat miercuri Bogdan Chetreanu, comisar CNVM.

CNVM a respins la 27 ianuarie, pretul din oferta de preluare la Rompetrol Rafinare, de 0,0625 lei/actiune, considerandu-l prea mic raportat la valoarea activului net conform celor mai recente situatii financiare auditate, respectiv cele de la 31 decembrie 2008, din care reiese o valoare de 0,0741 lei/actiune. Institutia a solicitat, atunci, grupului Rompetrol sa depuna pana luni, 1 februarie, un amendament prin care sa modifice pretul. Cititi mai multe despre istoria preluarii Rompetrol Rafinare de catre KazMunaiGaz pe www.mediafax.biz.