Thailanda a atras 6.000 de turisti romani anul trecut

Autor: Mirabela Tiron 02.02.2010

Aproape 6.000 de romani au mers in vacanta in Thailanda anul trecut iar anul acesta se asteapta o crestere cu 20% a numarului de turisti, potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Turism a Thailandei pentru regiunea Balcanilor (TAT).

"Thailanda este o destinatie pentru familii. Una din principalele atractii o reprezinta parcurile de distractie, precum Dream World, Safari World. Sunt si programe specializate pe shopping, avand in vedere ca in Thailanda preturile sunt foarte accesibile", spune Lia Mitescu, managing partner al touroperator-ului pe Thailanda, Total Adventure Travels. Un sejur de 11 zile, care include cazare si transport cu avionul, incepe de la 1.000 de euro.

Potrivit previziunilor TAT, Thailanda va primi 4 milioane de turisti din toata lumea in primul trimestru al anului 2010, ceea ce va reprezenta o crestere cu 12,2% fata de anul precedent, cand au fost inregistrati 3,6 milioane de turisti. In total, Thailanda a primit 14,5 milioane turisti in 2008, in creste cu 0,8% fata de anul anterior. Astfel, incasarile din turism s-au ridicat la 17,24 de miliarde de dolari.