Tariceanu propune ridicarea imunitatii presedintelui Romaniei

Ziarul Financiar 02.02.2010

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a propus, marti, in plen, referindu-se la reformarea statului, ridicarea imunitatii sefului statului si a introducerii avizului Parlamentului pentru numirile facute de presedintele tarii, conform Mediafax.

"Ati spus ca va ganditi la modernizarea clasei politice, stau si ma intreb daca in acceptiunea dumneavoastra reforma clasei politice inseamna trecerea si racolarea parlamentarilor de la alte partide de catre PDL si crearea partidului prezidential, cred ca acesta este modelul pe care il vedem pana acum si din partea PNL aveti un «Nu» categoric acestui model de reforma a clasei politice", a sustinut Tariceanu.

Fostul premier le-a propus parlamentarilor, dar si reprezentantilor puterii, sa se gandeasca serios la "necesitatea ridicarii imunitatii presedintelui Romaniei".

"Nu in ultimul rand ar trebui sa ne gandim la necesitatea ridicarii imunitatii prezidentiale, care face un caz singular in randul institutiilor publice din Romania", a subliniat Tariceanu. Mai multe despre declaratiile facute de Calin Popescu Tariceanu in sedinta de marti a Parlamentului cititi pe www.mediafax.ro.