Noi dezertari din PNL si PSD. Sustinerea pentru PD-L se ingroasa in Parlament

Autor: Iulian Anghel 01.02.2010

Senatorii Corneliu Grosu si Vasile Nedelcu si-au anuntat astazi, in prima zi a sesiunii parlamentare, demisiile din PSD, respectiv din PNL si sustin ca vor activa ca senatori independenti.

In total, PNL a pierdut, de la alegerile legislative din 2008 pana in prezent, 15 mandate parlamentare (senatori si deputati), iar PSD 14. Cei 31 de fugari au mers fie spre PD-L fie spre grupul independentilor (condus de fostul pesedist, actualmente ministru al apararii, Gabriel Oprea). In total, grupul independentilor care sprijina alianta PD-L-UDMR numara 25 de parlamentari. Astfel se face ca, daca in urma alegerilor trecute PSD era in spatele PD-L cu doar trei mandate, acum diferenta fata de acest partid este de 20 de mandate (PSD are acum150 de parlamentari).

Din cele 92 de mandate castigate in alegeri, PNL mai are cum 77.

Grupul independentilor a ajutat actualul guvern al lui Emil Boc sa treaca de votul Parlamentului. Acum PD-L, UDMR, minoritatile si independentii care sustin Guvernul au impreuna 243 de mandate fata de majoritatea calificata (cea necesara trecerii legilor organice) de 236 de mandate.