Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina. Atacantul poate pierde un salariu anual de 2,5 milioane euro riscand sa fie suspendat pentru patru ani

Ziarul Financiar 28.01.2010

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anuntat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Cu doar cateva zile inainte, Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a recomandat suspendarea autorizatiilor de punere pe piata pentru medicamentele care contin sibutramina (o substanta activa care se gaseste in medicamentele de slabit) dupa ce a concluzionat ca riscurile de producere a unor boli cardiovasculare sunt mai mari decat beneficiile.

Sibutramina este un inhibitor neurotransmitator care reduce asimilarea de serotonina (cu 53%),norepinefrina (cu 54%) si dopamina (cu 16%), crescand nivelul acestor substante in sinapsele neurale si inducand senzatia de satietate, influentand apetitul.

Sibutramina este asemanatoare ca structura cu substantele care fac parte din familia amfetaminelor, printre efectele sale numarandu-se si marirea ritmului cardiac.

Fiind recidivist, Mutu risca o suspendare de patru ani! Cititi mai multe pe www.prosport.ro.