Avicod Codlea crede ca apetitul consumatorilor pentru carnea de pui nu a fost taiat de criza

Autor: Laurentiu Cotu 19.01.2010

Producatorul de preparate din carne de pui Avicod Codlea estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 14,4 mil. euro, in crestere cu 5% fata de rezultatul bugetat pentru anul trecut. Compania spune ca in 2009 consumul de carne de pasare nu a fost afectat de scaderea puterii de cumparare pe fondul crizei, bazandu-se pe o evolutie pozitiva a cererii si anul acesta. "Pe parcursul anului 2009 consumul de carne de pasare s-a mentinut in crestere, in conditiile in care recesiunea economica a favorizat scaderea puterii de cumparare a oamenilor. Piata in domeniul nostru de activitate se afla in continuare pe un trend ascendent si estimam pentru primul trimestru o crestere a acesteia cu 3%-5% fata de intervalul similar din anul trecut", a declarat pentru Manole Dionisie, directorul general al Avicod. Cea mai mare parte a vanzarilor Avicod sunt realizate pe piata din Bucuresti, urmatoarele zone importante de vanzare fiind Brasov, Craiova si Tulcea.