Razboiul ciocolatei, aproape de final: Kraft va prelua Cadbury pentru 11,7 miliarde lire sterline

Ziarul Financiar 19.01.2010

Kraft si Cadbury vor incheia un acord in urma caruia gigantul american va prelua producatorul britanic de ciocolata pentru 11,7 miliarde lire sterline (13,3 miliarde euro), potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de Reuters.

Decizia de a accepta noua oferta a Kraft vine dupa ce Cadbury a respins constant oferta anterioara, de 10,5 miliarde lire sterline, lansata in toamna anului trecut de Kraft.

Insa directorul general al Kraft Foods, Irene Rosenfeld, presedintele Cadbury, Roger Carr, si directorul general al companiei britanice, Todd Stitzer, au negociat intens luni, pana tarziu in noapte, pentru a incheia o intelegere amicala inainte de expirarea termenului limita al ofertei grupului american, care ar fi avut loc marti, potrivit surselor citate de Reuters.

Cele doua parti au purtat discutii pe baza mai multor posibile oferte, pretul ajungand la un moment dat pana la 850 pence pe actiune, fata de oferta veche de 769 pence.

Cea mai mare parte a majorarii pretului, sau chiar toata diferenta de la 10,5 miliarde de lire la 11,7 miliarde lire va fi platita in numerar, pentru a multumi actionari Kraft, printre care se numara si miliardarul Warren Buffett, care s-au opus emiterii de actiuni noi pentru a cumpara Cadbury.