Elena Udrea, acuzata in presa britanica de frivolitate si lipsa de moralitate

Ziarul Financiar 28.12.2009

Noul ministru al turismului si dezvoltarii regionale, Elena Udrea, este amintita in presa britanica ca o femeie care a pozat in publicatii glossy in lenjerie intima si al carui trecut este intretaiat de acuzatii de coruptie.

Astfel, ministrul de 36 de ani, maritata cu un om de afaceri controversat, este considerata de publicatia Times drept o protejata a presedintelui Traian Basescu.

Vizionati un interviu acordat in exclusivitate publicatiei The One Magazine de Elena Udrea, impreuna cu un video de la o sedinta foto a acesteia pe www.onemagazine.ro.

"Este scandalos sa i se dea controlul asupra celei mai mari parti din fondurile UE", spune Alina Mungiu-Pippidi, citata de Times. "Are o relatie speciala cu presedintele, iar profiturile inregistrate de companiile sotului ei au urcat puternic in timpul administratiei Basescu", mai spune presedintele SAR.

Printre afacerile amintite de publicatia britanica in conexiune cu Elena Udrea si sotul ei, Dorin Coocos, se numara monopolul exercitat de cei doi in privinta parcarilor din Bucuresti, dar si dobanzile foarte mari practicata pentru proiectele de constructie sustinute din bani publici.

Publicatia mai aminteste faptul ca la nivelul Uniunii Europene au fost puse bazele unui sistem de monitorizare care sa lupte cu coruptia din Romania si Bulgaria.