Basescu aminteste Parlamentului ca bugetul de stat pe 2010 trebuie adoptat pana in 16 ianuarie

Ziarul Financiar 21.12.2009

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare conducerilor Camerei Deputatilor si Senatului in care precizeaza ca, pentru a putea redeschide finantarea externa a Romaniei, este necesar ca institutiile statului sa se incadreze intr-un calendar de lucru pana la mijlocul lunii februarie 2010, conform Mediafax.

Traian Basescu precizeaza care este calendarul de lucru necesar in acest sens, aratand ca pana pe 23 decembrie 2009 ar trebui acordat votul de incredere si numit noul Guvern, iar pana pe 26-29 decembrie 2009 sa fie depuse in Parlament proiectele de buget elaborate de catre Guvern.

Totodata, seful statului arata ca pana in 16 ianuarie 2010 ar trebui dezbatute si aprobate Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru ca acestea sa fie publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in intervalul de timp 16-19 ianuarie 2010, cand ar trebui invitata si echipa UE, a Bancii Mondiale si a FMI in Romania. Mai multe despre scrisoarea trimisa de presedintele Romaniei Parlamentului Romaniei cititi pe www.mediafax.ro.