Google da 500 mil. $ pe un site de recenzii de masini si restaurante

Autor: Andrei Constantinescu 20.12.2009

Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare din lume, intentioneaza sa achizitioneze site-ul de recenzii Yelp pentru aproximativ 500 mil. $, a declarat o persoana apropiata companiei, scrie Bloomberg. Site-ul agrega recenzii ale utilizatorilor sai pentru diverse produse si servicii, de la ziare pana la masini si restaurante. Yelp a creat site-uri individuale pentru diverse tari, precum SUA, Canada, Marea Britanie si Irlanda, si are peste 26 de milioane de vizitatori pe luna, dintre care cel putin 8 milioane scriu recenzii.

Discutiile sunt in desfasurare, insa momentul incheierii acordului nu a fost stabilit, dar cel mai probabil achizitia nu va fi finalizata anul acesta, a explicat sursa citata de Bloomberg. Matt Furman, purtatorul de cuvant al firmei Google, a refuzat sa comenteze, iar Stephanie Ichinose, o purtatoare de cuvant a firmei Yelp, nu a avut nimic de declarat cu privire la acord. "Yelp primeste des multe oferte din partea unor companii interesate pentru a discuta parteneriate, investitii, iar firma nu vorbeste despre discutiile private care au loc pe aceasta tema", a afirmat ea.

Google, care a fost de acord sa achizitioneze firma AdMob pentru 750 de milioane de dolari luna trecuta, a inceput sa sporeasca achizitiile care au fost absente in perioada crizei economice globale. Gigantul web a anuntat cel putin sase acorduri in acest an, cinci fiind discutate in ultimele doua luni. Yelp ar oferi firmei Google o noua sursa de continut original.

Compania Google este reprezentata de Credit Suisse First Boston in negocieri, a sustinut sursa citata de Bloomberg.

Google accelereaza achizitiile, in timp ce cauta noi modalitati de a genera venit din publicitatea online profitand de bunurile de valoare diminuate de criza economica.