Templeton: Vom face tot posibilul sa listam Proprietatea la Bursa

Autor: Roxana Pricop 09.12.2009
Franklin Templeton Investments, compania britanica de administrare a investitiilor care a castigat selectia pentru administrarea Fondului Proprietatea (FP), a prelungit termenul de valabilitate al ofertei finale de administrare cu sase luni, pana in iunie 2010. In acest interval, actionarii FP vor trebui sa desemneze un reprezentant care sa semneze contractul de administrare, astfel incat acesta sa intre in vigoare. Franklin Templeton a semnat contractul in septembrie.
"Vrem sa reiteram dorinta si angajamentul pe termen lung fata de administrarea Fondului in beneficiul tuturor actionarilor si de a face tot ce ne sta in putina sa listam Fondul la Bursa de Valori Bucuresti imediat ce vom fi numiti oficial administratori. Dr. Mobius (Mark Mobius, cel care coordoneaza investitiile Templeton pe pietele emergente - n. red.) si echipa sa au facut deja considerabile cercetari initiale privind detinerile din portofoliu si suntem pregatiti sa incepe operatiunile imediat ce contractul va fi semnat", a spus David Smart, seful diviziei de fonduri suverane din cadrul Franklin Templeton, divizie care se va implica in administrarea Fondului Proprietatea.
Ministerul Finantelor controleaza circa 61% din Fondul Proprietatea, in timp ce peste 3.000 de actionari privati controleaza 39% din actiuni.