Elmec a prelungit contractul de distributie a brandului Nike pana in 2012

Ziarul Financiar 08.12.2009

Elmec Sport, distribuitorul exclusiv al produselor Nike in Romania si Bulgaria, a prelungit contractul privind drepturile de distributie semnat cu Nike European Operations Netherlands pana in 2012. Elmec Romania comercializeaza brandul Nike de peste 10 ani la nivel local, in ianuarie 2009 finalizand negocierile cu producatorul de articole sportive pentru prelungirea contractului de distributie pana in 2011. "Am adus brandul Nike in topul preferintelor consumatorilor din Romania si intentionam sa investim in continuare in dezvoltarea retelei de retail si a celei de distributie pentru a ne consolida pozitia castigata si a ne creste cota de piata" a declarat Cristian Beznoska, CEO Elmec Romania, care la finalul acestui an a prelungit colaborarea cu Nike cu inca un an.

In acest moment, la nivel local sunt 27 de magazine Nike dintre care trei magazine de tip outlet, cea mai recenta unitate inaugurata fiind cea din centrul comercial AFI Palace Cotroceni, pe o suprafata de 280 de metri patrati.

In afara retelei proprii de distributie, Elmec Romania comercializeaza produse Nike prin intermediul a peste 50 de retaileri de articole sportive din Romania.

In afara de brandul Nike, Elmec detine 13 magazine monobrand (Converse, Calvin Klein, Miss Sixty & Energie, Pepe Jeans London, Marlboro Classics) si noua magazine multibrand Famous Brands, Famous Brands Gallery si KIX.