Piata tranzactiilor cu proprietati comerciale din Romania a revenit la nivelul din 2003

Ziarul Financiar 02.12.2009

Activitatea pe piata tranzactiilor cu proprietati comerciale din Romania a inghtat in prima jumatate a anului, piata coborand la nivelul anului 2003, cand oferta de active era aproape inexistenta, se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara DTZ Equinox.

"Piata este saraca in tranzactii, nivelul de activitate fiind similar celui din 2003. Instabilitatea economica si accesul limitat la finantare au generat anumite schimbari in ceea ce priveste natura tranzactiilor, inregistrandu-se astfel primele tranzactii care au implicat vanzatori cu dificultati - distressed sellers-, cu exemple in segmentul rezidential si de retail", noteaza compania de consultanta.

Potrivit datelor DTZ, piata tranzactiilor impbiliare din prima jumatate a anului a atins un volum de 26 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o scadere cu 97% fata de anul trecut. Volumul s-a diminuat cu o treime, de la un trimestru la altul, astfel ca in trimestrul al treilea tranzactiile institutionale au cumulat 13,3 milioane de euro.