Bursele din emirate isi trag sufletul dupa dezastrul din ultimele sedinte. Investitorii tintesc cele mai bune actiuni, ajunse la minime record

Ziarul Financiar 02.12.2009

Bursele din Dubai si Abu Dhabi sunt inchise miercuri, pentru o sarbatoare nationala, oferind un moment de respiro, dupa ce in primele doua sedinte ale saptamanii au scazut cu 12,5%, respectiv 11,5%, cel mai mare declin din istoria pietelor, iar investitorii incep sa se intereseze de achizitia celor mai profitabile actiuni ale companiilor din regiune, care au atins minime record.

Cel mai mare operator de telecomunicatii din Emiratele Arabe Unite, Emirates Telecom, a devenit foarte atractiv, dupa ce actiunile au atins cel mai redus nivel din luna iulie, scrie Bloomberg. "Acum, dupa ce se mai linistesc apele, cateva companii din regiune ies in evidenta", spune Rabih Sultani, managerul unui fond de investitii din Dubai.

Mark Mobius, directorul general al companiei Franklin Templeton Asset Management, administratorul Fondului Proprietatea, spune ca o parte din dezvoltatorii imobiliari din regiune, care au suferit scaderi de pana la 19%, sunt printre cele mai atractive plasamente. "Pe termen lung, trebui sa fim foarte atenti la acest sector", a spus Mobius pentru Bloomberg.