Primul deces in urma infectarii cu virusul gripei noi inregistrat in Romania. Ginerele acuza: pacientul a urmat tratament cu antibiotice

Ziarul Financiar 23.11.2009

In Romania a fost inregistrat primul caz de deces in urma imbolnavirii cu virusul gripei noi, fiind vorba de un barbat din localitatea Siret, acesta murind in ambulanta, a anuntat, luni, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel.

Moartea pacientului a fost cauzata de afectiunile asociate pe care acesta le avea - obezitate, diabet zaharat si hipertensiune arteriala -, se arata intr-un comunicat al Ministesrului Sanatatii.

Ginerele pacientului a acuzat autoritatile ca nu au reactionat corect in acest caz, fiind internat cu diagnosticul de tuse si temperatura.

Acesta a mentionat, intr-o convorbire telefonica cu postul de televiziune Antena 3, ca pacientul a fost supus unui tratament cu antibiotice precum penicilina si eritromicina.

Pana astazi, la orele 12:00, au fost confirmate 45 de noi cazuri de gripa de tip nou, numarul total al imbolnavirilor urcand la 1966.

Ministerul Sanatatii a decis suspendarea cursurilor scolare pentru 7 zile, incepand din 21 noiembrie la liceul teologic Adventist Stefan Demetrescu si Scoala generala nr. 66, ambele din Bucuresti.