Anul 2009 ar putea fi numit in Bucuresti anul painii frantuzesti

Ziarul Financiar 21.11.2009

"Le pain c'est la vie!" (Painea este viata), exclama francezii. Brutaria frantuzeasca face inca deliciul turistilor in drum prin Paris ; mai nou, incearca sa-si faca drum si prin Micul Paris. Indiferent ca s-au pozitionat ca bistro, restaurant sau magazin de paine, fiecare incearca sa atraga bugetul amatorilor de delicatese apeland la ideea de brutarie frantuzeasca.

"Bucurestiul devine un oras tot mai cosmopolit si avand in vedere ca in trecut era numit Micul Paris, ne-am gandit ca este o oportunitate perfecta sa lansam conceptul pe piata. Filozofia noastra este sa combinam mancarea si traditia franceza. Ne-am gandit la o noua formula de business - un bistro prietenos de familie", a declarat pentru BUSINESS Magazin Olivier Le Compte, unul dintre proprietari.

Intregul concept al bistroului are legatura cu painea, de la spicele de grau asezate in ghivece de flori la culoarea bej a interiorului. Meniul include 50 de produse, printre care patiserie si macarons, iar Le Compte spune ca l-a gandit in asa fel incat sa fie atractiv pe tot parcursul zilei, de la micul dejun pana la cina.

Cititi mai multe despre brutariile frantuzesti deschise in acest an in Bucuresti pe www.businessmagazin.ro