200 de noi cazuri de imbolnavire cu virusul AH1N1 in weekend

Autor: Ioana David 15.11.2009

Numarul de imbolnaviri de gripa AH1N1 a continuat sa creasca in acest weekend, cand pana duminica la ora 12:00, au fost raportate aproape 200 de cazuri noi. Cele mai multe au fost in Bucuresti, peste 50 de noi cazuri.

Tot in weekend, o fetita din Bolotosani, in varsta de doi ani si jumatate, a fost internata in spital, initial medicii suspectand ca are gripa AH1N1. La aproximativ doua ore de la internare fetita a murit, potrivit Mediafax. Ulterior, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au spus ca aceasta suspiciune a fost inlaturata. Cauza exacta a decesului va fi cunoscuta luni dupa necropsie.

Gripa de tip AH1N1 a fost suspectata drept cauza a mortii si in cazul unui barbat din Botosani. Acesta a decedat saptamana trecuta, iar in urma necropsiei s-a stabilit ca barbatul a murit in urma unei pneumonii, si nu din cauza gripei AH1N1, asa cum a sustinut familia acestuia, potrivit Mediafax. Ministerul Sanatatii a anuntat ca mai multe scoli isi amana reluarea activitatii din cauza virusului. De la aparitia primei imbolnaviri, s-au inregistrat 1.335 de cazuri, majoritatea fiind forme usoare.