Cand noi avem nevoie de tinichigii, chelneri si mecanici auto, coreeni opresc avioanele la sol ca sa nu deranjeze examenele de Bac

Ziarul Financiar 13.11.2009

Astazi, orice activitate din Coreea de Sud a fost oprita in vederea sustinerii bacului de catre elevii coreeni. La cererea autoritatilor, 115 zboruri locale si internationale au fost intarziate pentru ca zgomotele produse de avioane sa nu deranjeze elevii care sustin examenul de bac la nivel national.

De asemenea, armata, industria si companiile si-au incetat activitatea in jurul celor 1.124 centre de examen, politia ocupandu-se in aceasta zi doar de asigurarea transportului eventualilor elevi care s-au trezit tarziu.

Locuitorii din aceasta tara au fost rugati sa nu circule cu masina pentru a evita eventualele ambuteiaje.

Pentru Coreea de Sud, examenul de bacalaureat este cel mai important eveniment din viata tinerilor, notele obtinute aici deschizand portile celor mai prestigioase universitati.

Conform publicatiei Le Figaro, copiii coreeni sunt pregatiti inca de la varsta de sase ani pentru acest examen, rezultatul obtinut avand efecte asupra statutului social al acestuia, intr-o societate caracterizata printr-o competitivitate extrema.