Presedintele Microsoft, Bill Gates, atentioneaza: Bonusurile de pe Wall Street sunt adeseori prea mari

Ziarul Financiar 12.11.2009

Presedintele gigantului software Microsoft, Bill Gates, a declarat in cadrul unei intruniri filantropice ca bonusurile platite executivilor de pe Wall Street sunt "adeseori prea mari", informeaza BBC.

Pentru aceasta situatie, Bill Gates considera vinovata o lege americana din 1993 care a limitat salariile executivilor de top la un milion de dolari. Aceasta impunere prin lege a adus firmele in situatia de a acorda participatii masive in cadrul companiilor, pentru a evita limita.

In SUA, in 1993, a fost aprobata o lege prin care executivii beneficiau de deductibilitati in limita unui salariu de 1 milion de dolari. Drept urmare, salariile care se aflau sub limita impusa de legislatori au urcat pana la un milion de dolari, pentru depasirea acestei limite fiind oferite recompense sub forma de obligatiuni, actiuni preferentiale si alte forme de plata.

Conform acestuia, depasirea problemei legate de bonusuri este una destul de complexa: "Problema compensatiilor este o problema foarte interesanta. Cred ca aceste compensatii sunt adeseori prea mari, dar este o problema foarte greu de rezolvat", a adaugat el.