Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ziarul Financiar 12.11.2009

Banca Angliei creste estimarile privind economia Marii Britanii

Banca Angliei a schimbat in crestere drastica estimarile privind evolutia economiei in urmatorii doi ani, dar inca se asteapta ca revenirea acesteia sa fie una inceata si instabila ca urmare a scaderii puternice a productie fata de inceputul anului trecut.

Mervyn King, guvernatorul bancii, a declarat ca Marea Britanie "se confreunta cu o perioada prelungita de ajustare a balantei comerciale", pe fondul reducerii cheltuielilor de catre gospodarii, companii si guvern, o tendinta care va limita presiunile inflationiste.

BlueCrest muta 50 de angajati la Geneva

BlueCrest Capita, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging, isi muta o parte semnificativa din operatiuni la Geneva pe fondul nelinistilor in crestere cu privire la statutul Londrei de centru al activitatii managerilor de active.

Fondata in 2000 de fostii traderi ai JPMorgan, Bill Reeves si Mike Platt, firma de 15,5 miliarde dolari este al treilea mare fond de hedging din Europa. Este pregatit sa isi mute 50 de angajati.

India pune sub urmarire conturi UBS legate de ancheta din Marea Britanie

O amenda aproape record impusa UBS, grup financiar elvetian, de catre autoritatile financiare din Marea Britanie face parte dintr-o ancheta privind trecutul unor conturi administrate privat ce apartin unor cetateni de nationalitate indiana, printre care se afla si magnatul Anil Ambani.