Patrick Gelin se retrage de la conducerea BRD Societe Generale

Ziarul Financiar 11.11.2009

Presedintele director general al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Patrick Gelin, se va retrage, incepand din ianuarie 2010, de la conducerea bancii, actionarii fiind convocati pentru alegerea unui nou administrator. Candidatul propus de conducerea bancii Adunarii Generale este Guy Marie Charles Poupet.

"Domnul Patrick Gelin a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie si la functia de presedinte director general al BRD - Groupe Societe Generale ca urmare a deciziei personale, in deplin acord cu conducerea Grupului Societe Generale, de a se retrage din activitatea profesionala dupa 40 de ani de cariera in cadrul Grupului Societe Generale", se arata in convocatorul trimis de banca Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii institutiei de credit au fost convocati pe 14 decembrie pentru a alege un nou administrator in locul lui Gelin, pentru un mandat de patru ani.

Plecarea lui Patrick Gelin a fost anuntata de Ziarul Financiar inca din septembrie, pe surse. Gelin detine functia de director general (CEO) al BRD din aprilie 2001, iar incepand din octombrie 2004 a cumulat-o cu cea de presedinte al bancii. El a avut doua mandate la conducerea BRD, fapt mai putin obisnuit, ceea ce a aratat increderea de care a beneficiat din partea actionarului majoritar.