Tanasescu, la "Dupa 20 de ani", transmisa la Pro TV: Liderii politici trebuie sa se inteleaga pentru ca bugetul pe 2010 sa fie aprobat pana pe 10 decembrie, altfel Romania va avea mari probleme

Ziarul Financiar 30.10.2009

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" care va fi difuzata duminica de la ora 10:00 la Pro TV, ca bugetul pe 2010 trebuie neaparat aprobat pana pe 10 decembrie, pentru ca Romania sa poata primi a treia transa de la FMI, de 1,5 miliarde euro, bani care sunt neaparat necesari statului, pentru sustinerea cheltuielilor.

El a facut un apel la liderii politici sa inteleaga situatia in care este Romania si sa ajunga la o intelegere pentru ca bugetul pe 2010 sa fie aprobat pana la data respectiva.

Mihai Tanasescu, impreuna cu negociatorii FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, sunt la Bucuresti pentru doua zile, in incercarea de a-i convinge pe toti liderii politici sa ajunga la un consens pentru adoptarea conditiilor cerute in acordul cu FMI.

In cazul in care Romania nu va primi banii de la FMI, pentru ca banii de la Comisia Europeana nu mai pot veni pana la finalul anului din cauza procedurilor, statul va avea mari probleme in asigurarea platii salariilor si pensiilor la final de an.

Pentru a face rost de bani, Ministerul Finantelor va trebui sa se imprumute de pe piata interna, care este deja secatuita, ceea ce ar duce la cresterea dobanzilor la lei si chiar a cursului.

Vedeti ce a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, cu privire la euro, finantele statului, situatia politica actuala si propunerea care i s-a facut de a fi prim-ministru, duminica, incepand cu ora 10:00, la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa pe postul Pro TV.