Apple anunta profit peste asteptari. Titlurile companiei urca deasupra pragului de 200 dolari

Ziarul Financiar 19.10.2009

Titlurile producatorului de iPhone-uri, Apple au urcat in sedinta de luni de la Bursa din New York cu peste 6,5% ajungand la 202,29 dolari, dupa ce compania a raportat cel mai mare profit trimestrial din istorie.

Apple a raportat pentru trimestrul patru fiscal un profit net de 1,67 miliarde dolari (1,82 dolari/actiune), veniturile din vanzari ale companiei urcand la 9,87 miliarde dolari. Rezultatele anuntate de companie au fost cu mult peste asteptarile analistilor, care, conform Reuters, se asteptau la un profit de 1,42 dolari/actiune. Veniturile companiei au urcat cu 25%, la 9,87 miliarde dolari, peste asteptarile de 9,2 miliarde dolari.

Conform Apple, in trimestrul patru au fost vandute 3,05 milioane calculatoare Macintosh - in crestere cu 17% fata de acelasi trimestru al anului trecut, 10,2 milioane iPod-uri - in scadere cu 8% fata de acelasi trimestru al anului trecut - si 7,4 milioane iPhone-uri - in crestere cu 7% fata de acelasi trimestru al anului trecut. "Suntem bucurosi ca am vandut mai multe Mac-uri si iPhone-uri decat in trimestrul anterior", a declarat Steve Jobs, CEO-ul Apple. Fondatorul companiei a declarat ca pentru sarbatorile de iarna, Apple a pregatit o noua linie de produse.

"Pentru intregul an, venniturile noastre au crescut cu 12% iar profitul net a avansat cu 18% in aceste timpuri neprielnice. Privind catre anul fiscal 2010, ne asteptam ca veniturile sa fie de 11,3-11,6 miliarde dolari", a declarat Peter Oppenheimer, CFO-ul Apple.