Parlamentari cumparati si din poarta cimitirului: "Au vrut sa ma cumpere cu 10.000 de euro"

Ziarul Financiar 13.10.2009

Parlamentarii PNL acuza PD-L ca incearca sa mituiasca senatori si deputati din opozitie ca sa nu vina la votul pentru motiunea de cenzura sau sa treaca la democrat-liberali. Deputatul PNL de Botosani Florin Turcanu ne-a declarat ca, la sfarsitul saptamanii trecute, i-au fost oferiti 10.000 de euro de catre un influent om de afaceri local "apropiat de PD-L" sa nu vina, marti, la votul din Parlament, scrie Gandul.

"Sambata, eram la cimitir, la o slujba de pomenire. M-a sunat acest om de afaceri si mi-a cerut voie sa vina si el. I-am zis sa vina, ca ies eu la poarta cimitirului. Atunci m-a intrebat cat vreau sa nu vin la motiune si mi-a promis donatii de 10.000 de euro pentru mine si pentru partid", a relatat Turcanu.

El a spus ca a refuzat si ca nu ii poate da numele omului de afaceri botosanean, pe care il stie de 10 ani, pentru ca acesta l-a rugat sa pastreze discretia.

Florin Turcanu sustine insa ca un coleg de partid de-al sau, deputatul Neculai Rebenciuc, ar fi fost momit cu 100.000 de euro sa treaca la PD-L. "Eram la Parlament cu colegul Relu Fenechiu si dl. Rebenciuc ne-a povestit ca Gheorghe Flutur de la Suceava i-a promis 100.000 de euro sa treaca la PD-L", afirma Turcanu.

Despre Bursa Parlamentului si cat costa un parlamentar cititi pe www.gandul.info.