Cum te privesc bancherii cand ai un milion de euro in cont

Ziarul Financiar 04.10.2009

Criza a dejucat detul de mult planurile celor care lucreaza in industria financiara, credibilitatea lor scazand considerabilin ochii clientilor. Cu toate acestea, bancherii privati continua sa mearga pe un teren sigur iar relatiile dintre ei si clientii lor sunt mai stranse decat oricand, asta pentru ca oamenii cu banii au nevoie stringenta de un gestionar bun al averii lor, scrie Business Magazin.

Capitalul de imagine pe care bancherii incearca sa-l creeze diviziilor de private banking isi gaseste deci doua explicatii: prima ar fi aceea ca evolutia segmentului de retail bancar traditional s-a oprit, iar a doua tine de nevoia bancilor de a atrage clienti care dispun de lichiditati importante.

Cu toate acestea, bancile nu se grabesc sa recurga la compromisuri majore si sa relaxeze plafoanele de acceptare a clientilor care vor sau au nevoie de un bancher personal. Ba chiar dimpotriva. Monica Ionescu, sefa departamentului de private banking al UniCredit, explica aceasta "rigiditate" pe care o manifesta bancile prin faptul ca serviciile de private banking sunt prin definitie elitiste. Cand limita este fixata prea jos si accesul este prea usor, produsul nu mai este elitist din punctul de vedere al clientului si, de asemenea, devine si ineficient pentru banca. Cititi mai mult pe www.businessmagazin.ro