Fostul executiv al IpoteciDirect, manager la Carrefour Property

Autor: Cristi Moga 30.09.2009

Vlad Ardeleanu, fondatorul firmei de consultanta financiara IpoteciDirect, unul dintre cele mai mari esecuri din acest an, ocupa din luna mai pozitia de general manager al firmei Carrefour Property, divizia imobiliara a celui mai mare operator de hipermarketuri de pe piata locala in functie de vanzari.

In luna iunie a acestui an francezii au pompat aproximativ 5,6 milioane de euro in divizia locala a firmei Carrefour Property, care ar putea prelua administrarea spatiilor pe care operatorul de hipermarketuri le mai detine in proprietate si chiar s-ar putea ocupa de dezvoltarea unor spatii noi.

Vlad Ardeleanu nu a dorit sa ofere informatii privind activitatea locala a Carrefour Property, precizand doar ca firma franceza va reveni in urmatoarele saptamani cu mai multe informatii pe aceasta tema.

Potrivit informatiilor existente, Carrefour detine spatiile unor magazine precum cele din Colentina, Ploiesti, Brasov sau Iasi (ERA Shopping Park), in timp ce marea majoritate a unitatilor deschise in ultimii doi ani au fost in spatii inchiriate.

Pe de alta parte, Carrefour Property si-a asumat la sfarsitul anului trecut preluarea unui centru comercial in Bacau de la Sogeprom, divizia imobiliara a grupului francez Société Générale, care ar urma sa fie dezvoltat de cele doua companii in urma unei investitii de 40 de milioane de euro.

Carrefour opereaza in Romania o retea de 22 de hipermarketuri si 24 supermarketuri si a fost nevoita in acest an sa inchida primul spatiu, cel al magazinului din proiectul Armonia Center Braila. Inainte de a fonda si inchide afacerea IpoteciDirect, Vlad Ardeleanu a fost actionar si director financiar al retelei de supermarketuri Artima, pe platforma careia a fost dezvoltata afacerea Carrefour Express.