Centru de excelenta in informatica in Buzau cu fonduri UE

Autor: Adriana Rosoga 25.09.2009

Compania Softcontrol din Ramnicu Sarat, judetul Buzau, specializata in productia de software si servicii IT, care anul trecut a inregistrat afaceri de peste 42.000 de euro, va primi fonduri nerambursabile cu o valoare de 106.000 de euro pentru infiintarea si dotarea cu echipamente a unui centru de excelenta in informatica si automatizari.

Absolvent al Facultatii "Automatica si Calculatoare", Catalin Juganaru, 28 de ani, asociatul unic al Softcontrol, companie infiintata in 2003, a depus anul trecut proiectul "Infiintarea centrului de excelenta in informatica si automatizari soft control" care are o valoare totala de peste 181.000 de euro.

"Pentru noi a fost o oportunitate. Eu de cinci ani de zile m-am chinuit sa obtin o locatie unde sa construiesc un asemenea centru. Avand in vedere ca sunt fonduri nerambursabile, m-am hotarat sa scriu proiectul pe care-l aveam doar in minte, i-am facut un buget si dupa un an de zile am semnat contractul de finantare si ne-am apucat de treaba. Am turnat fundatia si urmeaza pardoseala. Dupa ce terminam constructia urmeaza dotarile."

Prin intermediul proiectului se vor face investitii intr-o cladire pentru birouri, laboratoare si sali de conferinta, dotata cu tehnica de calcul de ultima generatie. "Scopul este dezvoltarea firmei noastre pe orizontala si pe verticala, dezvoltarea unor produse de nisa si furnizarea de servicii de instruire specializata. Centrul va desfasura mai multe activitati, intre care dezvoltarea, implementarea si comercializarea de solutii software la cheie, personalizate, precum si pregatirea si specializarea personalului in domeniul IT (elevi, studenti, salariati din diferite companii si alte persoane - someri, liber profesionisti)", precizeaza Juganaru.

Softcontrol are in prezent cinci angajati, iar in urma finalizarii proiectului va crea inca cinci locuri de munca. "Beneficiile in urma implementarii proiectului sunt numeroase. In primul rand ne cream un mediu propice dezvoltarii de produse, solutii competitive. Vom avea la dispozitie echipamente moderne cu care sa lucram si sa experimentam. Aceasta va duce la cresterea cifrei de afaceri, a numarului de clienti si de produse si servicii oferite. Proiectul il vom finanta cu surse proprii, cu ajutor din partea prietenilor si a rudelor, mai greu, dar ne vom descurca", adauga Catalin Juganaru.

Cine ia banii:

Compania: Softcontrol, judetul Buzau

Obiect de activitate: productia de software si servicii IT

Proiectul: "Infiintarea centrului de excelenta in informatica si automatizari soft control"

Valoarea totala a proiectului: 181.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 106.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 42.000 de euro