Cum s-a desfasurat jaful din Pasul Gutai

Ziarul Financiar 15.09.2009

Jaful care a avut loc in judetul Maramures, pe DN18, in Pasul Gutai pare sa fie scos din filme, o masina blindata de transport valori fiind golita de 280.000 de lei, marti dimineata. Din primele informaĊ£ii, atacul a avut loc in jurul orei 7.20, pe DN 18, in Pasul Gutai, intr-o zona muntoasa.

Seful Politiei Judetene Maramures afirma ca atacatorii au furat din masina de transport valori 280.000 de lei, din care 40.000 de lei au fost gasiti intr-un autoturism abandonat de hoti.

Atacatorii au fost vazuti pe marginea soselei, imbracati in uniforme kaki si veste reflectorizante. Parea un comando militar care oprea masini in trafic, insa singurul autoturism pe care l-au tras pe dreapta a fost cel blindat, iar soferul le-a dat ocazia perfecta sa atace - a facut greseala sa coboare din masina, iar apoi si el si cei doi barbati care il insoteau s-au trezit cu pistolul la tampla.

Cei trei angajati care erau captivi in masina de transport de valori au resuit sa iasa singuri, insa era prea tarziu. Au fost audiati la inspectoratul de politie din Baia Mare, unde le-au povestit anchetatorilor ca unul dintre atacatori vorbea destul de prost romaneste, ceea ce i face sa creada ca sunt cetateni ucrainieni.

Insa o parte de vina o poarta si cei trei angajati ai firmei G4S, care nu au respectat protocolul impus celor care transporta valori, intrucat au oprit la semnalul atacatorilor, iar ei urmeaza sa fie cercetati pentru neglijenta in serviciu.

Sursa video: www.stirileprotv.ro