42.500 € pentru productie de plasa pentru constructii

Autor: Adriana Rosoga 14.09.2009

Firma OOPS din Suceava, care produce plasa zincata pentru constructii si care anul trecut a rulat afaceri de peste 340.000 de euro, va primi fonduri europene nerambursabile de 42.500 de euro pentru extinderea activitatii prin achizitionarea unei linii complete pentru productia de plase sudate.

Catalin Nastase, care din 2004 a preluat OOPS, a depus anul trecut in iunie proiectul "Eficientizarea activitatii de productie in cadrul OOPS SRL" cu o valoare de 71.300 de euro in cadrul Programului Operational Regional (POR), operatiunea "Sprijinirea microintreprinderilor".

"Voiam sa ne extindem activitatea si sa producem si plasa sudata. In acest sens aveam nevoie de o linie de productie, iar anul trecut am avut oportunitatea de a depune un proiect pentru accesarea de fonduri europene prin care primim o parte din banii investiti", spune Nastase.

Proiectul care are o singura etapa de implementare pe o perioada de trei luni de zile a fost semnat anul acesta in iunie. "Cautam solutii pentru a obtine partea de cofinantare. Avem mai multe variante, intre care atragerea unei persoane care sa devina asociat si care sa vina cu fonduri in firma. Ca ultima varianta luam in calcul apelarea la un credit bancar", spune el.

OOPS are in prezent trei angajati si detine o hala de productie a plasei zincate care cu o suprafata de 500 mp si o capacitate zilnica de productie de 2-3 tone. "Vom mai angaja inca sase oameni dupa ce vom achizitiona noua linie de productie."