Clientii BCR care contracteaza credite de nevoi personale pot incheia o polita pentru protejarea venitului

Ziarul Financiar 14.09.2009

Clientii care vor contracta un credit de nevoi personale de la Banca Comerciala Romana pot incheia o asigurare pentru protejarea veniturilor, furnizata de BCR Asigurari de Viata, polita urmand sa acopere riscurile de invaliditate totala, incapacitate temporara de munca sau pierderea locului de munca.

"Oamenii apeleaza la credite nu numai pentru a-si satisface nevoile imediate sau pe termen lung, ci si pentru ca au incredere ca isi vor putea plati ratele in viitor. Prin solutia de asigurare complexa pe care o lansam astazi oferim clientilor nostri un plus de siguranta", a declarat, intr-un comunicat, directorul executiv al directiei credite retail din cadrul BCR, Stefan Coroianu.

Asigurarea este acordata clientului in momentul semnarii contractului de credit, iar indemnizatia de asigurare este platita de catre BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

In cazul producerii evenimentului, asigurarea acopera soldul total al creditului la data aparitiei evenimentului pentru invaliditate totala si permanenta. Pentru incapacitate temporara de munca, clientul primeste valoarea a sase rate lunare de plata pentru fiecare eveniment, insa nu poate depasi valoarea a 24 de rate lunare pe durata asigurarii. In cazul pierderii involuntare a locului de munca, polita acopera valoarea a noua rate lunare.