Un roman va conduce afacerile de 210 mil. € ale Saint-Gobain

Autor: Catalin Lupoaie 03.09.2009

Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products, fosta Rigips Romania, a devenit de la 1 septembrie noul sef al operatiunilor grupului francez Saint-Gobain pe piata locala, dupa ce Olivier Lluansi a preluat la Varsovia atributiile de director regional pentru Europa de Est.

Saint-Gobain, cu un business anual de 44,8 mld. euro, a realizat in 2008 pe piata locala afaceri de 214 mil. euro, in crestere cu 16,8% fata de anul precedent, prin intermediul a noua firme.

Lluansi a fost artizanul investitiilor in valoare de 230 mil. euro ale Saint-Gobain in Romania in ultimii patru ani, cea mai importanta fiind fabrica de sticla float, pentru constructii, pe care francezii au construit-o la Calarasi in urma unei investitii de 130 mil. euro. „Inaugurarea fabricii de la Calarasi si castigarea pozitiei de lider pe piata romaneasca a sticlei au constituit obiective ambitioase, dar consider ca atingerea lor a meritat toate eforturile noastre", a declarat Lluansi.

El a ocupat si functia de director general al Saint-Gobain Glass Romania si va coordona de la Varsovia activitatile grupului in Polonia, Romania, Bulgaria si Turcia.

Lluansi a coordonat operatiunile Saint-Gobain in Romania incepand din septembrie 2006, iar pozitia de director general a Saint-Gobain Glass Romania i-a revenit lui Ovidiu Pascutiu. Saint-Gobain a fost in ultimii ani unul dintre cei mai agresivi investitori de pe piata locala a constructiilor, insa a decis anul acesta sa amane constructia unei fabrici de mortare la Suceava si a unei unitati de productie de abrazivi la Turda, in urma dificultatilor financiare cauzate de criza economica. In Romania, grupul are 1.100 de angajati.