Sandero Stepway intra in programul "Rabla". Pe pietele externe noul model Dacia va ajunge din septembrie

Autor: Bogdan Alecu 18.06.2009
Automobile Dacia, principalul constructor auto de pe piata locala, va demara incepand cu luna septembrie exporturile noului Sandero Stepway, primul crossover realizat sub brandul autohton, potrivit declaratiilor lui Rafael Treguer, directorul de marketing al companiei. Comercializarea pe piata locala este programata sa demareze in toate cele 100 de puncte de vanzare ale Dacia, incepand cu data de 23 iunie.
Mai mult chiar, Sandero Stepway va fi comercializat anul acesta inclusiv prin programul "Rabla", in cadrul caruia in etapa a doua Dacia are o cota de aproximativ 2.800 de unitati.
Noul Sandero Stepway are un pret de pornire de 9.200 de euro, pentru versiunea de baza, cu motorizarea pe benzina de 1,6 litri si 90 CP si de 10.400 de euro pentru versiunea diesel de 1,5 litri dCi si 70 CP. Oficialii Dacia nu au precizat cat la suta din productia Dacia va fi realizata de modelul Sandero Stepway, dar au subliniat ca suplimentul de productie de 140 de masini nu reprezinta numai Stepway, ci si restul modelelor Dacia.
Sandero Stepway este cel mai bine echipat model Dacia lansat pana in prezent, dotarile standard incluzand ABS, dublu airbag, proiectoare ceata si geamuri electrice si vopsea metalizata. Versiunea de baza a Sandero dispune numai de ABS si airbag sofer alaturi de elementele de design specifice. Diferenta de pret dintre Sandero si Sandero Stepway cu dotari echivalente este de aproximativ 450 de euro.