Elena Basescu vrea in Comitetul de buget

Ziarul Financiar 08.06.2009
Elena Basescu a declarat la RFI, citata de Mediafax, Romania, ca ar dori sa lucreze in comisia buget-finante (unde este si Theodor Stolojan - n.n.) a Parlamentului European (PE), "meseria ei este cea de economist", precizand totodata ca este interesata si de politica externa in general.
"Am spus, la comisia de buget - finante, pentru ca meseria mea este cea de economist si trebuie sa optez pentru ceva ce este in domeniul meu si pentru comisia de politica externa. Sunt foarte interesata de politica externa in general", a explicat Elena Basescu. Ea nu a spus care vor fi obiectivele ei in calitate de parlamentar european.
 
Theodor Stolojan, care a castigat un nou mandat in Parlamentul European, a spus de mai multe ori ca doreste sa ramana in Comitetul pentru buget unde a functionat doi ani. Stolojan are si un tel: integrarea Romaniei in spatiul Schengen in 2011 si intrarea in zona euro in 2014 - considerand ca acestea sunt obiectivele esentiale ale Romaniei.
 
Adina Valean (PNL) si-a facut cunoscut numele in Europa dupa ce a participat la proiectul privind reducerea tarifului la roaming (fiind raportor al comitetului de industrii in a doua perioada a discutiilor la acest proiect). La al doilea mandat, ea doreste sa determine, ca membru al aceluiasi comitet, scaderea pretului la energie si gaze naturale. Cum va face acest lucru? "Noi, ca parlamentari europeni, putem face agenda Comisiei, putem sa propunem aceste teme de dezbatere. Eu vreau sa propun dezvoltarea retelelor de interconectare energetica in statele membre UE."